Kom erachter hoeveel je auto waard is.

Hoe kan ik weten hoeveel mijn auto waard is?

U kijkt naar uw mooie auto en lacht vol trots. U weet alleen niet meer hoeveel uw auto waard is. Of misschien wilt u uw oude auto wegdoen en overdragen en weet u niet hoe u de prijs moet bepalen. Er zijn meerdere manieren om daarachter komen. Dit vertellen wij in de volgende alinea’s.

Online zoeken op kenteken

U kunt via verschillende websites over auto’s erachter komen hoeveel uw auto of die van andere waard is. Het enige wat u hoeft te doen is het kentekennummer van uw kentekenplaat over te typen en uw ziet gelijk hoeveel uw auto waard is. Naast deze website zijn er nog meer aanbieders die voor u kunnen bepalen hoeveel uw auto waard is. U kunt hierbij denken aan Autotelegraaf, Autocheck, Autorola, Autoscout en Autototaal. 

Niet alleen kunt u kijken hoeveel uw auto nu waard is, maar ook hoeveel uw auto over een aantal jaar waard is. Dus stel dat u uw auto over vijf jaar weg wilt doen, dan kunt u uw kentekennummer invoeren en dan berekent de site de inruilwaarde over vijf jaar.

Zo bereken je de waarde van je auto.

Dagwaarde bepalen

De dagwaarde van uw auto is afhankelijk van meerdere factoren. Zo wordt er onder andere gekeken naar het merk en type van uw auto, het bouwjaar en de kilometerstand. Ook de accessoires in de auto en de gemiddelde verkoopprijs en inruilwaarde voor eenzelfde auto spelen mee Wat u vooral niet moet doen is het gebruik maken van de sms-services die op de televisie per reclame worden aangeboden. Zij maken u wijs dat u de waarde van uw auto direct te horen krijgt maar de waarheid is dat u vastzit aan een betaalde sms service. U betaalt hier dan vaak enkele euro’s per week aan. Kies er daarom voor om de dagwaarde van uw auto op internet op te zoeken. Op internet opzoeken blijft altijd de beste en goedkoopste manier. 

En heb je gewoon Wifi in de auto? Dan kun je het al rijdend gewoon opzoeken. Wel zo gemakkelijk toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *