Hoe het beste een elektrische auto opladen 

Je hebt net je eerste elektrische auto gekocht, om er vervolgens achter te komen dat het niet ideaal is om elke keer naar een laadstation te moeten. Naast dat je veel tijd kwijt ben aan het opladen van de auto bij een laadstation, is het ook nog eens een dure manier van het opladen van de auto. In deze blog gaan we vertellen hoe je slim je elektrische auto kunt opladen. 

Het thuis opladen van de elektrische auto

Om ervoor te zorgen dat je niet elke keer bij de laadpaal langs de weg hoeft te staan, moet je een laadpaal voor elektrische auto bij jou thuis laten installeren. Door een laadpaal thuis te hebben is het een stuk makkelijker en voordeliger, om de elektrische auto op te laden. Het aanschaffen voor een laadpaal voor thuis is ook heel gemakkelijk, bijna net zo makkelijk als dat je jou auto ermee oplaadt. Je kunt namelijk gemakkelijk een laadpaal laten installeren bij jouw thuis op bijvoorbeeld de oprit. Zo ben je er ook zeker van dat de laadpaal professioneel geïnstalleerd is. 

Een laadpaal helpt om elke ochtend met een volle auto op pad te kunnen, zonder dat je een uur eerder weg moet om eerst de auto op te laden bij een snellader. Daarnaast betaal je voor een snellader ook veel meer dan dat de stroom thuis kost. Op de lange termijn kan een laadpaal aan huis alleen al financieel beter uit, maar dus ook als het gaat om tijd. 

elektrische auto opladen doe je zo

Duurzaam opladen

Om ervoor te zorgen dat het thuis opladen van de elektrische auto nog aantrekkelijker wordt, kun je er ook voor kiezen om deze duurzaam op te laden. Je kunt namelijk je elektrische auto duurzaam opladen met behulp van zonnepanelen. Zonnepanelen bieden de mogelijkheid om vrijwel gratis je auto op te laden, doordat je deze oplaad met stroom die je zelf opwekt. Het enige is dat je eerst moet investeren in zonnepanelen, maar helemaal met de combinatie zonnepanelen en elektrische auto kan het op de langere termijn makkelijk uit. 

Naast dat zonnepanelen helpen met het duurzamer opladen van de elektrische auto, helpt het ook bij een duurzamer huishouden. Alle elektrische apparaten kunnen voorzien worden van stroom die jezelf opwekt, als je hiervoor genoeg zonnepanelen hebt. Om inzicht te krijgen in het verbruik van de laadpaal aan huis, hebben sommige laadpalen een app waarin je precies kunt zien hoeveel stroom deze laadpaal verbruikt. Wat inzicht kan brengen in hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, om volledig zelfvoorzienend te worden als het gaat om stroom.  

op vakantie je auto opladen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *