Wanneer kentekenbewijs overschrijven?
Wanneer moet ik het kentekenbewijs laten overschrijven? Dit is een veel gestelde vraag. Het antwoord op deze vraag is simpel: zo snel mogelijk na het kopen of verkopen van het voertuig. Vanaf het moment dat een voertuig verkocht is, is het natuurlijk de bedoeling dat de nieuwe eigenaar ook officieel de eigenaar van het voertuig wordt. Dit is pas het geval als het kentekenbewijs overgeschreven is op naam van de nieuwe eigenaar.

Naast dat het kentekenbewijs aantoont dat de nieuwe eigenaar ook daad werkelijk de eigenaar van het voertuig is, is het zo snel mogelijk overschrijven van het kenteken ook aan te raden om praktische redenen. Stel dat het voertuig betrokken raakt bij een ongeval en doorrijdt of dat er een verkeersovertreding gemaakt wordt, dan worden de tenaamstellingsgegevens gebruikt om de eigenaar van het voertuig te achterhalen. Staat het kenteken nog op naam van de verkopende partij, dan zou dit problemen kunnen opleveren. Er wordt dan vanuit gegaan dat de partij die vermeld staat op het kentekenbewijs de eigenaar is.
Kan overschrijven ook op zaterdag?

PostNL postkantoor

Het overschrijven van een kenteken is mogelijk op alle dagen van de week wanneer een postkantoor geopend is. De meeste postkantoren zijn tegenwoordig ook op zaterdag geopend, waardoor het op naam zetten van een voertuig ook op zaterdag mogelijk is. Bij autobedrijven die gemachtigd zijn voertuigen over te schrijven ben je afhankelijk van de mogelijkheden die dit bedrijf biedt. Informeer hier naar bij het betreffende autobedrijf.