Vragen kenteken overschrijven
Het overschrijven van een kenteken is een belangrijke handeling. Na overschrijving wisselt het voertuig van eigenaar. Het is dus erg belangrijk dat je weet hoe tenaamstelling in zijn werk gaat, wat erbij komt kijken en welke eisen er gesteld worden aan het overschrijven. Op deze pagina staan alle veel gestelde vragen met betrekking tot overschrijven van het kenteken.

kenteken online overschrijven, is het mogelijk?

Het online overschrijven van een kentekenbewijs is op dit moment (nog) niet mogelijk. Wegens de fraudegevoeligheid is het alleen mogelijk een kenteken over te laten schrijven door een bevoegd autobedrijf of als het een particuliere verkoop betreft via het postkantoor. Hoe een kenteken overschrijven in zijn werk gaat leest u hier.

Er wordt gewerkt aan een online overschrijvingsmogelijkheid, dit kan echter nog zeker een aantal jaar gaan duren voor dit mogelijk is. De systemen dienen waterdicht te zijn en zeer goed beveiligd te zijn. Door de fraudegevoeligheid van iets als het wisselen van eigenaar van een voertuig is het momenteel voorlopig nog niet mogelijk als particulier onderling een auto van eigenaar te laten wisselen.
Kan ik een kenteken overschrijven op zaterdag?

PostNL postkantoor
RDW

U wilt een tweedehands auto kopen, maar heeft door werk geen tijd deze op een doordeweekse dag over te laten schrijven? Tegenwoordig hoeft dit geen probleem meer te zijn. U kunt het kentekenbewijs op naam laten zetten bij een postkantoor. Steeds meer postkantoren zijn tegenwoordig geopend op zaterdag. De zaterdag is dus een uiterst geschikte dag om een voertuig van eigenaar te laten wisselen. Voor een kenteken op naam zetten kunt u bij de meeste postkantoren die op zaterdag open zijn terecht. Het kenteken overschrijven op zaterdag is in de meeste gevallen dus zeker mogelijk! Aan te raden is om even contact op te nemen met het postkantoor waar u de overschrijving wilt laten uitvoeren om te informeren naar de mogelijkheid dit op zaterdag te laten doen en de eventuele openingstijden.