Waarom moet je als zzp’er een bedrijfsautoverzekering in jouw bezit hebben?

Ben je net gestart als ondernemer en twijfel je nu of je een bedrijfsautoverzekering nodig hebt? Veel zelfstandig ondernemers denken niet na over deze verzekering, omdat er mogelijk al een verzekering op de auto staat. Het is gemakkelijk om de verzekering te laten voor wat het is. Terwijl je grote voordelen aan deze verandering kunt behalen.

Een goede verzekering kan immers niet alleen voorkomen dat je hoge boetes krijgt, omdat je niet aan de wet voldoet, maar ook een hoge kostenpost voorkomen in het geval van schade of een ernstiger ongeval. Maar waarom zou je dan moeten kijken naar een goede verzekering? Na het lezen van onderstaande informatie maak je snel de overstap naar een zakelijke autoverzekering vergeleken met jouw privéverzekeringen.

Financieel beschermd tijdens een ongeval

Een goede bedrijfsautoverzekering beschermt jouw bedrijf en voertuig tegen financiële tegenvallers die gepaard gaan met ongevallen. Iedereen kan wel eens in een ongeluk terechtkomen. Kleinere botsingen zorgen voor minimale schade en een kleine kostenpost, maar het kan zomaar hoog oplopen. De ernstige ongevallen geven niet alleen schade aan het voertuig, maar ook vaak medisch letsel. De verzekering kan helpen om deze kosten te dekken. Je beschermt dus niet alleen jouw voertuig, maar ook jouw financiële situatie. Uiteindelijk wil je zo min mogelijk van het bedrijfsvermogen moeten gebruiken voor iets dat niet binnen jouw macht ligt. Alleen deze financiële gemoedsrust is al een reden om als zzp’er een goede verzekering af te sluiten.

De aansprakelijkheidsclaims brengen geen schade

Een bestelautoverzekering zzp Univé sluit je ook af vanwege de dekking tegen de aansprakelijkheidsclaims die op jou afgevuurd worden. Wat als er iets misgaat tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden en jouw bestelauto bij een ongeluk betrokken raakt? Dan ben je aansprakelijk voor de gemaakte schade aan de tegenpartij. Ook ben je verantwoordelijk voor het medische letsel. De kosten lopen al snel hoog op.

Een goede verzekering biedt de nodige dekking en je kan de aansprakelijkheidsclaims op een goede manier afronden. Niet alleen kan je voorkomen dat jouw bedrijf een slechte naam krijgt, ook hoef je jouw bedrijfsactiviteiten niet meer stil te leggen. Jouw bedrijf kan gewoon doorwerken en als ondernemer hoeven de aansprakelijkheidsclaims geen flinke klap meer op te leveren.

Aanpassen aan jouw behoeften

Als zzp’er kun je de verzekering volledig aan de behoeften van het bedrijf aanpassen. Geen enkel bedrijf is hetzelfde, waardoor je ook andere behoeften hebt dan de concurrenten op de markt. Je moet als zelfstandig ondernemer flexibel zijn en verwacht dit dus ook van de verzekering. Kijk daarom goed naar welke werkzaamheden je uitvoert, hoe vaak je onderweg bent en wat de waarde is van jouw bestelauto.

Pas als je alles voor jezelf duidelijk hebt, kun je de verzekering afsluiten die hierbij past. Hiervoor vul je de gevraagde gegevens in, selecteer je de dekking die het beste bij je passen en betaal je de eerste maandpremie. Na het ontvangen van de polisdocumenten kun je de weg op met jouw voertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *