campers

Camper overschrijven: hoe werkt dat?

Kan jij niet wachten om lekker met jouw camper op vakantie te gaan? Voordat je met deze camper op de weg rijdt, moeten er eerst wat administratieve stappen worden afgerond. De vraag die veel potentiële kopers van een camper hebben is ‘hoe wordt de camper overgeschreven?’. Wij leggen je graag in dit artikel de stappen van dit proces uit.

Tip: ben je nog op zoek naar een mooie camper om onbezorgd mee op reis te gaan? Kijk dan eens naar het aanbod camper occasions bij Oortgiese Campers. Alle tweedehands campers zijn uitgebreid gecontroleerd en altijd netjes onderhouden.

Bereid alle documenten goed voor

Het begint allemaal bij een goede voorbereiding van alle documenten. Om de camper over te schrijven moet je verschillende documenten presenteren. Dit is bijvoorbeeld het identiteitsbewijs, kentekenbewijs, overschrijvings- en tenaamstellingsbewijs. De verkoper zal een groot deel van deze documenten aanleveren, maar garandeer altijd dat je alle documentatie klaar hebt voordat je naar het kentekenloket gaat.

campers

Bezoek het kentekenloket

Heb je alle documenten verzameld? Dan is het tijd om naar het kentekenloket te gaan. Dit kan ook bij een RDW-balie of keuringsstation. Hier lever je alle documenten aan. Het loket regelt vervolgens het bewijsmateriaal van overschrijving. Tijdens de afspraak bij het kentekenloket worden de gegevens nog eens goed gecontroleerd. Voor iedereen die handig is met digitale techniek, is het ook mogelijk om de overschrijving online te doen. Voor de online overschrijving moet je de RDW-app downloaden en moet je jouw DigiD-gegevens en identiteitsbewijs bij de hand hebben.

Betaling van de kosten

Het overschrijven van een camper gaat altijd gepaard met kosten. Zorg dus dat je naar het kentekenloket jouw portemonnee meeneemt om deze kosten ter plekke te betalen.

Ontvang het bewijs van overschrijving

Zodra alle gegevens in orde zijn en de betaling afgerond is, ontvang je een officieel document. Dit document geeft aan dat jij de nieuwe eigenaar bent van de camper. Zorg dat je dit document op een veilige plek bewaart en zorg dat je het altijd bij de hand hebt wanneer je met de camper op pad gaat. 

Voertuigverplichtingen van de officiële eigenaar

Het overschrijven van een camper is een vrij eenvoudig en intuïtief proces. Een goede voorbereiding garandeert een soepele overdracht. Vergeet niet dat zodra jij officieel eigenaar bent van de camper, jij de verantwoordelijke bent voor de camper. Zorg dat de camper aan alle voertuigverplichtingen voldoet voordat je er mee op reis gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *